Little Urban Gin

Celý život mám rád GIN. Možná i proto, že sám jsem tak trochu mimo hlavní proud. V Česku nikdy nebyl GIN mainstreamové pití. A já vždy vyhledával mimo hlavní proud.

Je fakt, že když jsem byl ještě hodně mladej, neměl jsem problém si ředit tonik nějakým levným Lordsonem nebo Dynybylem, což dneska vlastně ani za gin nepovažuji. Ale když jsem si dal kvalitní GIN, bylo mi zase líto jej ředit tonikem. Takže jsem se vlastně naučil pít kvalitní GIN čistý. I v kolébce GINU, Anglii, je čistý GIN méně obvyklý než třeba v getéčku nebo nějakém míchaném nápoji. Vlastně bych měl mluvit v minulém čase.

Další nadpis

Protože to co se děje s ginovou kulturou v Anglii dnes je naprosto nevídané (v pozitivnim smyslu). Ale o tom třeba jindy. Moje celoživotní láska k GINU se více jak před rokem přerodila v záměr produkovat vlastní GIN. Důvodů, proč člověk v mém věku kompletně zrestartuje svůj život a začne stavět palírnu a vlastně se začne živit řemeslem, je více než jen láska k GINU. Ale o tom také nechci psát. Vlastně úvodní sdělení je jednoduché. Rozhodl jsem se tvořit vlastní GIN. V Česku.

Podnadpis

V zemi levných tuzemáků, výčepních lihovin a kořalek míchaných z lihu a trestí. A hlavně v zemi piva. Ale časy se mění a množství nádherných koktejlových barů a rozmach kvalitních značek různých druhů lihovin má velmi dobrý vliv na kulturu dobrého pití lihovin u nás. Pokud vím, není u nás žádná jiná palírna zaměřená jen na GIN. Vlastně doposud jediný opravdový gin dělá u nás jen Žufánek, proslulý výbornými ovocnými pálenkami. A letos mu přibude naše konkurence. Těšte se na náš GIN a sledujte jak se bude vyvíjet vrchol našeho úsilí. V létě začíname. 

Popisek k obrázku